Advertentie

De consument onder de kerstboom

De - nog niet versierde - kerstboom op de Grote Markt van Brussel ©Photo News

De Europese beurzen geraken stilaan in kerststemming. Een cijfer over het consumentenvertrouwen zal daar wellicht geen verandering in brengen.

Op vrijdag is de agenda doorgaans minder gevuld, zeker wat bedrijfsresultaten betreft. Op Euronext Brussel moeten we het stellen met halfjaarresultaten van Immo Moury. Het vastgoedbedrijf van de families Moury en Horion investeert in woon-, handels- en industrieel vastgoed in Walloniƫ en Brussel. Opvallend is de lage schuldgraad: eind maart amper 17,3 procent.

Meer aandacht gaat vandaag naar enkele macro-economische cijfers, te beginnen met de Amerikaanse inflatie. Het gaat dan om de inflatie volgens de favoriete maatstaf van de Federal Reserve. Economen verwachten dat de kerninflatie maand op maand stabiel is gebleven op 0,1 procent en jaar op jaar iets is gedaald, van 1,6 tot 1,5 procent. Daarmee blijft de inflatie in de States duidelijk onder de doelstelling van 2 procent die de Fed hanteert.

Eveneens om 16 uur Belgische tijd is er ook een interessant Europees cijfer: het consumentenvertrouwen in de eurozone. Economen gepolst door Bloomberg denken dat de Europese consument een tikkeltje optimistischer is geworden. Het consumentenvertrouwen zou op -7,0 stranden in december tegen -7,2 in november. Dat lijkt laag, maar het langetermijngemiddelde bedraagt -10,6.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud