De onophoudelijke val van Econocom

Econocom beleeft na een omzetwaarschuwing een grillig beursparcours. ©Isopress S�n�part

Econocom kreeg gisteren alweer een fikse tik. Het aandeel staat sinds begin dit jaar bijna 60 procent lager.

De IT-dienstengroep Econcom blijft afglijden. Na de 14%-crash vrijdag ging er maandag 4,9 procent af tot 2,39 euro. Het volume was met 2,4 miljoen stuks weer erg fors.

Het bedrijf beleeft een horrorjaar dat werd vorige week nog bevestigd met het nieuws dat de groep netto in de rode cijfers dook. Het beurshuis Oddo BHF reageerde met een lager koersdoel van 3,40 euro, tegen 3,80 euro voordien. Analist Nicolas David handhaafde zijn advies op 'houden'.

Kepler Cheuvreux bevestigde zijn verkoopadvies maar verhoogde wel het koersdoel van 2,80 tot 2,90 euro. Analist Thomas Poutrieux vond de presentatie die het management vorige week gaf een stap in de goede richting, maar blijft er bij dat de financiële vooruitzichten op middellange termijn 'onduidelijk' blijven.

Sinds de omzetwaarschuwing op 5 juli ging het enkel maar bergaf voor Econocom. Het bedrijf probeert wel de koers van het aandeel te ondersteunen. Zo lanceerde het een inkoopprogramma van 30 miljoen euro om 5 procent van het aantal aandelen in te kopen. 

Gisteren nabeurs bleek dat Econocom vorige week voor 1,15 miljoen euro aandelen van zichzelf heeft gekocht.  Voor de 404.464 aandelen betaalde Econocom gemiddeld 2,85 euro per stuk. De IT-groep bezit nu 11,2 miljoen eigen aandelen, of een belang van 4,57 procent in zichzelf. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect