Advertentie

Deze week: Tesla, Powell & Belgisch bbp

Tesla-topman Elon Musk. ©REUTERS

Tesla publiceert maandag resultaten. Woensdag buigt de Federal Reserve zich over de rente.

1. Hint Fed-voorzitter Jerome Powell op afbouw stimulus?

De Amerikaanse centrale bank (Fed) vergadert woensdag. Economen verwachten geen nieuwe maatregelen. Beleggers vragen zich af hoe de Fed het sterke economische herstel beoordeelt en of de centrale bank hint op een afbouw van de stimulus later dit jaar. De Fed zal bevestigen dat het beleid niet verandert tot ‘substantiële verdere vooruitgang’ is geboekt naar maximale werkgelegenheid en gemiddeld 2 procent inflatie, voorspelt ING-econoom James Knightley.

2. Worstelt België met tweede coronarecessie?

De Nationale Bank publiceert donderdag cijfers over de groei van de Belgische economie in het eerste kwartaal. Volgens de gemiddelde prognose van de vier grootbanken is de economische activiteit met 0,1 procent gedaald na een even grote krimp in het vierde kwartaal van 2020. De lockdown drukte de consumptie en de uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk daalde fors na de brexit.

Economen spreken van een recesie als de economie twee kwartalen na elkaar krimpt. De groeiramingen variëren van -0,5 procent (BNP Paribas Fortis) tot +0,25 procent (KBC).

Ook elders worden groeicijfers gepubliceerd. De economie van de eurozone kromp wellicht met 0,8 procent, maar de Amerikaanse economie groeide volgens economen met 1,6 procent

3. Zijn de andere Big Tech-aandelen wel op de afspraak?

Afgelopen week kreeg Netflix een opdoffer na ontgoochelende groeivooruitzichten. Deze week zijn de andere Nasdaq-kleppers aan de beurt. Tesla trapt maandagavond af. Analisten verwachten een winst per aandeel van 0,8 dollar en een omzet van 10,4 miljard dollar.

De rest van de week zijn nog Microsoft en Alphabet (beide dinsdag), Apple en Facebook (beide woensdag) en Amazon (donderdag) aan de beurt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud