Dienstensector in het vizier

Een McDonald's-restaurant in New York ©AFP

Economen verwachten dat de dienstensector zowel in de eurozone als in de Verenigde Staten gezapig blijft groeien.

De financiële markten zullen vandaag vooral de capriolen van de Amerikaanse president Trump in het oog houden. Voor minder ophef zullen wellicht nieuwe data over de dienstensector in de eurozone en de Verenigde Staten zorgen.

Economen verwachten dat de PMI (indicator van de aankoopdirecteurs) voor de dienstensector in de eurozone in november is gedaald tot 51,5 punten van 52,2 in oktober. Vermits een cijfer boven 50 op groei wijst, zou de sector dus rustig blijven groeien.

Een vergelijkbaar resultaat wordt verwacht voor de Amerikaanse dienstensector met een prognose van 51,6 volgens Bloomberg.

Veel aandacht zal er ook naar de ADP-cijfers over de werkgelegenheid in de Amerikaanse privésector gaan. De cijfers van het sociaal secretariaat zijn een smaakmaker voor het echte maandelijkse banenrapport dat vrijdag op de agenda staat. Economen verwachten dat er in november 135.000 banen zijn bijgekomen in de privésector, 10.000 meer dan in oktober.

Twee bedrijven organiseren vandaag een beleggersdag. Het Franse telecomconcern Orange, het moederbedrijf van Orange Belgium (voor 52,91 procent), doet dat in Parijs. OneSpan, het Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf met Belgische wortels dat vroeger Vasco Data Security heette, nodigt beleggers uit in New York.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud