Een oranje beursdag

Na Molson Coors dinsdag komt woensdag een andere bierreus met resultaten: Heineken. ©AFP

Met resultaten van Orange Belgium en Nederlandse kleppers als Heineken, ABN Amro en AkzoNobel kleurt woensdag erg oranje.

Bij Orange Belgium is het vooral de vraag of de kleinste telecomspeler van ons land er in geslaagd is de sterke commerciële prestatie in de zomer door te trekken in het najaar. Daarbij kijken beleggers en analisten best naar twee klantencijfers: het aantal klanten dat alleen mobiele diensten afneemt en het succes van de bundel LOVE.

Aan de overzijde van de Atlantische Oceaan zijn de resultaten van twee bedrijven in het oog te houden. Het Canadese goudmijnbedrijf Barrick Gold, het grootste ter wereld, rapporteert voor de opening van Wall Street. Barrick Gold maakte in januari al productiecijfers bekend en het is vooral de vraag in welke mate hogere kosten – waarvoor het bedrijf heeft gewaarschuwd – aan de winst hebben geknaagd. Door de moeilijke beurzen eind vorig jaar is de goudprijs sinds midden november met circa 10 procent gestegen.

Na het slot van Wall Street is Cisco Systems aan de beurt. Het Amerikaanse technologiebedrijf, een specialist in netwerkapparatuur, zal volgens analisten over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 12,41 miljard dollar en een winst per aandeel van 0,72 dollar rapporteren.

Er staan ook twee belangrijke economische cijfers op de agenda. De industriële productie in de eurozone is in december volgens economen met 0,4 procent teruggevallen tegenover de maand november. Voor de Amerikaanse inflatie in januari staat de verwachting op 1,5 procent tegen 1,9 procent in december.

Het is afwachten hoe beleggers reageren op het nieuws dat bij Greenyard hoofdaandeelhouder Hein Deprez een co-CEO naast zich krijgt. Marc Zwaaneveld, die twee weken geleden als crisismanager aan boord kwam, moet Greenyard efficiënter laten draaien en een transformatie bewerkstelligen. Deprez zal het groente- en fruitbedrijf commercieel sturen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud