Een probleembedrijf met 46 procent winstmarge

Facebook-CEO Mark Zuckerberg scoorde afgelopen kwartaal een winstmarge van 46 procent ©AFP

Er zijn na gisterenavond ongetwijfeld veel CEO's die wat graag de 'problemen' van Mark Zuckerberg zouden hebben.

Verbluffend. Anders kun je het kwartaalrapport van Facebook niet omschrijven. Alle schandalen rond het misbruik van data ten spijt, draait 's werelds grootste sociale netwerk als een tierelier. Kwartaalomzet? De helft hoger naar 12 miljard dollar. Winstmarge van 46 (!) procent. Nettowinst: plus 63 procent naar 5 miljard dollar.

Kortom: als dit rapport de beleggeronrust over 'Big Tech' sust, dan moet Silicon Valley zich pas écht beginnen zorgen maken. 

Nog op de beleggersradar donderdag:

  • De royale berg cash van biotechgroep Galapagos. Die blijft ook per 31 maart met 1,1 miljard erg stevig, ook tegenover de verwachte cash burn van 220 à 240 miljoen euro in 2018.
  • Biofarmaciegroep UCB voelt de impact van de dure euro, maar handhaaft toch de jaarprognose.
  • Erwin Van Laethem, CEO van Van de Velde, beloofde de aandeelhouders op de jaarvergadering een 'lenteschoonmaak' in reactie op de kwakkelende beurskoers van de lingeriegroep.
  • Bij de - vele - kwartaalupdates donderdag belooft Recticel de interessantste te worden. Daarbij is het vooral uitkijken in welke mate de chemiegroep last heeft van de stijgende grondstoffenprijzen en of de groep vorderingen maakt met de beloofde verkoop van de autotak. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud