Futloze fabrieken

Het logo van Cisco Systems op het Mobile World Congress in Barcelona in februari ©REUTERS

De Europese industrie is vermoedelijk weer een versnelling lager geschakeld. Bij Cisco Systems is de prognose in het oog te houden.

Eivol kunnen we de agenda van woensdag niet noemen. Noch qua macro-economische cijfers, noch qua kwartaalupdates is het aanbod erg groot.

De beurzen krijgen wel een belangrijk cijfer over de industriële productie in de eurozone te verwerken. Vorige week bleek al dat de Duitse industrie in september onverwacht 0,6 procent minder had geproduceerd dan in augustus. Daarmee is de hoop op een snel herstel van de Duitse industrie vervlogen, besloot ING-econoom Carsten Brzeski. De industrie van onze oosterburen is sterk exportgericht en lijdt onder de tragere groei van de wereldeconomie en de handelsconflicten. Met name de auto-industrie is bijzonder zwaar getroffen.

De zwakke Duitse cijfers zullen doorwegen op de industriële productie van de hele eurozone. Vermoedelijk zit er nog altijd weinig fut in de Europese fabrieken. Economen verwachten volgens Bloomberg dat de industriële productie maand op maand met 0,2 procent is gedaald. Tegenover september 2018 zou er sprake zijn van een krimp van 2,3 procent.

Bij de bedrijfsresultaten nemen vastgoedbedrijven het leeuwendeel voor hun rekening. De Belgische zorgvastgoedspeler Aedifica komt met een trading update over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, de verhuurder van winkelvastgoed in de stadscentra Qrf geeft informatie over het derde kwartaal.

In Frankfurt staan dan weer de kwartaalcijfers van Deutsche Wohnen op het programma. Met meer dan 110.000 woningen is dat bedrijf de grootste private verhuurder van appartementen in Berlijn. Daar heeft de linkse regering onlangs besloten om de (sterk gestegen) huurprijzen voor vijf jaar te bevriezen.

Na het slot van Wall Street komt Cisco Systems met resultaten over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2019/20. Analisten verwachten dat de maker van netwerkapparatuur een nagenoeg stabiele omzet van 13,09 miljard dollar zal rapporteren en een (aangepaste) winst per aandeel van 81 cent. Dat zou aan de onderkant zijn van Cisco’s eigen verwachtingsvork van 81-83 cent.

Het is echter vooral uitkijken naar de prognose voor het tweede kwartaal. Die zou kunnen tegenvallen nadat concurrenten als Juniper Networks en IBM kloegen over aanhoudend zwakke IT-uitgaven van bedrijven. Cisco wordt als een van de voornaamste barometers gezien voor technologie-uitgaven van bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud