Grote Wall Street-banken rapporteren

De eerste belangrijke resultatendag op Wall Street komt eraan. ©BLOOMBERG NEWS

Traditiegetrouw komt een nieuw resultatenseizoen pas echt op gang wanneer JP Morgan, Citigroup en Wells Fargo hun licht laten schijnen over wat er beweegt in de Amerikaanse economie.

De Brusselse beurs begint aan de laatste handelsdag van de week met goeie vooruitzichten. Weekwinst zit opnieuw in de kaarten, donderdagavond was de Bel20 0,3 procent gestegen sinds het einde van vorige week. In de eerste week van de paasvakantie won de index een vol procent.

In Amsterdam noteert Ahold Delhaize vanmorgen zonder het recht op een brutodividend van 63 eurocent. Daardoor verschijnt het aandeel met een handicap van 3,2 procent aan de start.

Amerikaanse banken

De jaarresultaten zijn nog niet zo lang verteerd, of daar komen de eerste belangrijke kwartaalrapporten al. De Amerikaanse grootbanken publiceren traditiegetrouw als een van de eersten, vrijdagnamiddag is het de beurt aan Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo.

Bij gebrek aan bedrijfsverslagen stuiteren aandelenkoersen al een aantal weken op en neer. Dat zal de resultaten van een zakenbank als JPMorgan niet schaden: zij verdienen aan frenetieke handel van hun klanten.

Wells Fargo, een retailbank die op het eigen land gericht is, worstelt nog steeds met de imagoschade van dubieuze verkooptrucs - werknemers openden rekeningen in naam van hun klanten om hun agressieve targets te halen.

Los van hun eigen resultaten doen de bankiers van deze grote namen zaken met elk ander (beursgenoteerd) bedrijf in de grootst economie ter wereld. Wat ze daarover te vertellen hebben geeft vaak de richting aan voor de bedrijfsrapporten die nog moeten komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud