Haalt Colruyt zijn winstprognose?

©BELGA

Nabeurs publiceert Colruyt de resultaten van het boekjaar 2018/19. De vraag is of het bedrijf de nettowinst kon doen stijgen.

Colruyt , de eigenzinnige retailer uit Halle, maakt nabeurs de resultaten van het gebroken boekjaar 2018/19 bekend. Na het sterke eerste halfjaar, waarin Colruyt zijn marktaandeel wist te verstevigen van 31,9 tot 32,4 procent en de nettowinst 15 procent hoger uitkwam, herhaalde het bedrijf de prognose van een hogere nettowinst (zonder eenmalige items) dan in 2017/18. Toen verscheen 374 miljoen euro in de boeken.

Analisten hebben daar hun twijfels bij. Volgens Bloomberg verwachten ze gemiddeld een nettowinst van 370,5 miljoen euro op een omzet van 9,3 miljard euro. De gemiddelde prognose voor de brutobedrijfswinst staat op 760,7 miljoen euro, die voor de bedrijfswinst op 501,9 miljoen euro.

Het beurshuis Kepler Cheuvreux verwacht dat de tweede jaarhelft een stuk zwakker was dan de eerste en dat Colruyt voor de lopende eerste jaarhelft van 2019/20 een voorzichtige prognose zal geven.

Colruyt is een geval apart in retailland en ook op de Brusselse beurs. Geen enkele analist heeft een koopadvies voor het aandeel – er zijn wel twee houden-adviezen en 16 verkoopadviezen – en toch won het aandeel vorig jaar 43,5 procent. Sinds begin dit jaar bleef de koers nagenoeg stabiel. Vorige week woensdag kreeg het aandeel een verkoopadvies van Goldman Sachs, waarop het 5,7 procent verloor.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud