Hoe Chinees is het nieuws uit de Bekaertstraat?

Bekaert houdt zijn investeerdersdag in de bakermat: de Zwevegemse Bekaertstraat ©BELGA

Beleggers gaan elke 'Chinese' passage in de update en beleggersdag van Bekaert op een schaaltje leggen.

Bekaert   komt vrijdag voorbeurs met een korte update over de eerste negen maanden van 2019. Daarbij verschaft de staaltechnologiegroep alleen omzetcijfers, geen winstmarges. Analisten rekenen op 3,28 miljard omzet, iets beter dan de 3,23 miljard een jaar eerder. Na het beroerde 2018 - toen de winstmarge rake klappen kreeg - heeft het aandeel Bekaert dit jaar al een stevige remonte geboekt. 

CEO Matthew Taylor gaf de beurskoers deze zomer een extra boost. Hij noemde tijdens een conference call China de ‘belangrijkste motor’ van de verbeterde winstmarge in de belangrijkste tak, rubberversterking. Beleggers zullen dus elke ‘Chinese’ passage in de update met argusogen lezen.  

Naast de update organiseert Bekaert in zijn hoofdkantoor - de Bekaertstraat in het West-Vlaamse Zwevegem - ook een beleggersdag. In de aanloop herhaalde ING-analist Stijn Demeester zijn koopadvies. 'Het aandeel is dit jaar al 28 procent hersteld, dankzij de lichte ontspanning in de handelsoorlog, de remonte van conjunctuurgevoelige aandelen, de behoorlijke resultaten in de eerste jaarhelft en een succesvolle verlenging van de looptijd van de schulden. De beleggersdag kan dat momentum versterken, met meer klaarheid rond de doelstelling om de winstmarge op termijn weer naar 7 à 8 procent op te krikken.'

Naast Bekaert zijn ook volgende aandelen vandaag in het oog te houden:

Galapagos bereikte donderdagmorgen, in de aanloop naar een update in New York, even een recordkoers van 175,20 euro. Al snel belandde het aandeel op verlies. De koersdaling versnelde tijdens de update die het biotechbedrijf tussen 14 en 16 uur tijd gaf in New York. Wat daar precies is gezegd en waarom de markt ontgoocheld reageerde, was donderdagavond niet duidelijk.

Sioen Industries zag de omzetklim in het derde kwartaal tot stilstand komen. Dat is onder meer te danken aan zwakke verkopen in de transportsector. Sioen maakt dekzeilen voor vrachtwagens en door de economische onzekerheid draait de truckmarkt momenteel minder goed.

Jensen-Group waarschuwde donderdagavond dat de omzet en de winst dit jaar lager zullen uitkomen dan in 2018. Dat is vooral te wijten aan de lagere verkoop van grote projecten in West-Europa en Azië. De verkoop van losse machines en systemen blijft het wel goed doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud