Hoe presteerde D'Ieteren in 2019?

D'Ieteren komt vandaag met resultaten over 2019. ©Emy Elleboog

Analisten denken vooral dat autoglasspecialist Belron positief kan verrassen.

Vandaag komt de Belgische holding D'Ieteren nabeurs met jaarcijfers.

Analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities verwacht dat de omzet van D'Ieteren Auto, de invoerder van onder meer Volkswagen in België, zal uitkomen op 3,36 miljard euro. De operationele winst zou uitkomen op 101,6 miljoen euro. Dat is minder de consensusverwachting van 107,8 miljoen euro. Ook voor de notitieboekjesmaker Moleskine zit Duinslaeger onder de consensus.

Maar voor Belron is de analist positiever dan zijn collega's. Hij voorziet dat de specialist in autoglasherstellingen een omzet zal halen van 4,17 miljard euro, tegenover een consensusschatting van 4,16 miljard. De operationele winst ziet hij op 438 miljoen euro (consensus: 408 miljoen). Daarnaast denkt Duinslaeger dat Belron weleens boven de lat kan schieten dankzij Advanced Driver Assistance Systems (ADAS):

Gegeven de toename in geavanceerde rijhulpsystemen die in autoruiten zitten is Belron in een positie om beter te presteren dan de verwachtingen.
Cédric Duinslaeger
Analist bij KBC Securities

ADAS is een verzamelnaam voor een groeiend arsenaal gesofistikeerde rijhulp- en veiligheidssystemen in nieuwe auto's. Bij elke vervanging van ruiten moeten die sensoren, radars en camera's opnieuw worden gekalibreerd en daar is specialistenwerk voor nodig én veel investeringen. Kleine spelers hebben vaak onvoldoende diepe buidels om die technologische markt actief te blijven volgen. Vanaf 2022 moeten alle personenwagens met ADAS worden uitgerust.

Geloof in Belron

D'Ieteren lijkt zelf ook stevig te geloven in Belron, want de holding kocht in februari voor 150 miljoen euro preferente aandelen zonder stemrecht bij. Opmerkelijk, want twee jaar geleden verkocht het een belang van 40 procent in Belron aan de private-equitygroep Claytron, Dubilier & Rice voor 620 miljoen euro. 

Naast Belron kunt u donderdag ook uitkijken naar de resultaten van Banimmo, Biocartis en Resilux . Daarnaast is er een vergadering van het oliekartel OPEC, waarbij er mogelijk nieuwe knips in de olieproductie overlegd worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud