Hoe stabiel is TINC?

Manu Vandenbulcke, de CEO van TINC ©Tim Dirven

De beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder TINC publiceert woensdagmorgen de resultaten over zijn gebroken boekjaar 2019/20. Die zijn naar verwachting degelijk, al kan de coronacrisis onrechtstreeks een impact hebben.

TINC participeert in bedrijven die zowel publieke als private infrastructuur realiseren en uitbaten. De portefeuille omvat windparken op land en op zee, weginfrastructuur, zonne-energieparken maar ook sluizen, traminfrastructuur en zelfs een vakantiepark.

KBC Securities-analist Joachim Vansanten verwacht geen grote verrassingen. ‘TINC is normaal een redelijk stabiel aandeel en bedrijf.’

Vorig boekjaar realiseerde de groep een nettowinst van 20,3 miljoen euro, 4,8 procent meer dan een jaar eerder. Door de groei van de portefeuille zou de winst over 2019/20 iets hoger uitkomen, al kan er ook een impact zijn van de coronacrisis.

Vansanten houdt twee zaken in de gaten. De energieprijzen stonden in het voorjaar onder druk. Het wordt interessant te zien of dat invloed had op de energietak van TINC. Al liet het management eerder weten dat de impact niet materieel is.

Een tweede mogelijke impact zou er bij De Haan Vakantiehuizen zijn. Door de lockdown was het park een tijd gesloten. Mogelijk is daarrond een regeling getroffen.

Het is ook uitkijken naar het dividend. TINC zei begin maart in zijn halfjaarrapport op een brutodividend van 0,51 euro per aandeel te mikken. Dat zou een verhoging met 1 cent betekenen tegenover het boekjaar 2018/19.

In december 2019 voerde TINC een kapitaalverhoging door die 112,7 miljoen euro opleverde. De kaspositie was daardoor begin maart aangedikt tot 119,9 miljoen euro.

Een deel van dat geld is al besteed, wat in de huidige omstandigheden niet evident is. Zo nam TINC een belang van 19,2 procent in de snelweg A15 Maasvlakte-Vaanplein in Nederland en investeerde de groep in sociale woningen in Ierland en in het Belgische gegevensopslagbedrijf Datacenter United. Daarnaast werd het belang in de Prinses Beatrixsluis opgetrokken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud