Advertentie

Hoe was de zomer van Proximus?

Guillaume Boutin, de CEO van Proximus.

Analisten verwachten dat Proximus in het derde kwartaal minder omzet en minder winst heeft geboekt. Vooral door lagere roaminginkomsten.

Proximus realiseerde in de eerste jaarhelft 3,7 procent minder omzet dan een jaar eerder, vooral door forse lagere roaminginkomsten ten gevolge van het reisverbod tijdens de eerste coronagolf en door enkele commerciële gestes van de telecomgroep naar haar klanten toe. De winst wist Proximus grotendeels op peil te houden dankzij forse besparingen op personeelskosten. De brutobedrijfswinst (ebitda) zakte slechts 0,6 procent.

Afgaande op de consensusverwachting die Proximus op zijn website meegeeft, zette de omzetdaling zich in het derde kwartaal door. Analisten verwachten gemiddeld een daling van 3,9 procent tot 1,35 miljard euro. De Belgen trokken in de zomer veel minder op reis naar het buitenland. Velen kozen voor een vakantie in eigen land. Daarnaast waren er - door besparingen en de aanhoudende coronadreiging - ook veel minder zakenreizen buiten Europa. Dat heeft zich ongetwijfeld vertaald in lagere roaminginkomsten. De brutobedrijfswinst zou met 3,6 procent krimpen naar 460 miljoen euro.

Flex

ING-analist David Vagman kijkt vooral uit naar de commerciële resultaten van de Flex-bundel, die Proximus in juni lanceerde. Flex combineert mobiel bellen, tv en internet, en bestaat in vier varianten. Vooral de formules voor families met verschillende smartphones noemt hij aantrekkelijk. Hij verwacht dat Proximus daardoor 15.000 internetklanten en 25.000 mobiele klanten heeft bijgewonnen. Maar de bundels kunnen wel op de gemiddelde inkomsten per mobiele beller (ARPU) gewogen hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud