Hoeveel Buds tapte AB InBev in de VS?

Het is volgende week uitkijken naar de kwartaalrapporten van AB InBev en Agfa-Gevaert.

1 Verhoogt Britse centrale bank de rente?

De Bank of England vergadert donderdag. Tot voor kort voorspelden economen dat de centrale bank dan de rente zou optrekken om de te hoge inflatie terug te dringen.

Maar de forse vertraging van de economische groei heeft grote twijfels doen ontstaan over een verstrakking van het monetair beleid. De groei van de Britse economie vertraagde in het eerste kwartaal tot amper 0,1 procent.

Volgens de rentetermijnmarkt is er nog slechts 11 procent kans dat de Bank of England volgende week de rente verhoogt.

2 Hoeveel Buds tapte AB InBev in de VS?

De kwartaalresultaten van ‘s werelds grootste bierbrouwer zullen woensdagmorgen met meer dan gewone aandacht worden bekeken. Het aandeel AB InBev is na een zwak 2017 dit jaar verder weggezakt tot de laagste koers sinds de zomer van 2014.

Het is in de eerste plaats uitkijken hoeveel bier Brito & co hebben verkocht op hun twee grootste markten: de Verenigde Staten en Brazilië. Voor de VS ziet het er niet al te best uit nadat sectorgenoot Molson Coors zijn volumes er met 4 procent zag teruglopen en een stevige winstwaarschuwing moest uitsturen.

Hoeveel bier de Brazilianen hebben binnengegoten, dat wordt dan weer vooral bepaald door het succes van de carnavalvieringen.

3 Hoe kwam Agfa het eerste kwartaal door?

In 2017 zetten een krimpende verkoop en duurdere grondstoffen stevige druk op de winst van Agfa-Gevaert. In het eerste kwartaal, waarin de Mortselse beeldvormingsgroep dinsdagmorgen inzage geeft, zal er andermaal een negatieve impact zijn van grondstoffen, maar ook van wisselkoersen, verwacht analist Guy Sips van KBC Securities.

Daardoor zal de omzet volgens de gemiddelde analistenverwachting ongeveer 5 procent lager uitkomen dan een jaar eerder en de recurrente bedrijfswinst (rebit) bijna een vijfde kleiner zijn.

Agfa zou voorts een kleine nettowinst van 3 miljoen euro overhouden, maar Sips denkt eerder dan het een klein verlies (-1,3 miljoen) wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud