Hoeveel nieuwe abonnees wist Neflix te bekoren?

Het logo van Netflix op het kantoor van de videostreamingdienst in Hollywood. ©REUTERS

Bank of America en Netflix komen respectievelijk voor- en nabeurs Wall Street met resultaten. Ook het Duitse beleggersvertrouwen trekt de aandacht.

De ZEW-index, die het vertrouwen van analisten en grote beleggers in de Duitse economie weergeeft, wordt om 11 uur gepubliceerd. De verwachtingsindex verbeterde vorige maand tot -3,6 punten, van -13,4 in februari. Deze maand zou de index weer licht positief zijn geworden: economen rekenen volgens Bloomberg op +0,5 punt. De inschatting van de huidige toestand van de Duitse economie zou wel zijn verslechterd, van +11,1 tot +8,5 punten.

In Europa is het nog even wachten vooraleer de resultatentrein op snelheid komt, maar in de Verenigde Staten slaan bedrijven de beleggers al lustig om de oren met hun kwartaalcijfers. De resultaten van de Amerikaanse banken zijn voorlopig nogal gemengd. JPMorgan Chase kwam erg sterk uit de hoek, maar Goldman Sachs en Citigroup konden niet helemaal overtuigen.

Dinsdag is Bank of America  aan de beurt. Analisten hebben de laatste maand hun prognoses wat verlaagd omdat ze zwakke tradinginkomsten verwachten. Ze rekenen nu op een winst per aandeel van 66 cent.

Met grote interesse kijkt de markt uit naar Netflix . De videostreamingdienst publiceert zijn kwartaalcijfers na de slotbel. Volgens analisten is de groei van het aantal abonnees in het eerste kwartaal fors vertraagd en mogen we ons ook aan een winstdaling van 11 procent verwachten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect