It's up to you, Argenx

Argenx bij de beursgang op Nasdaq, op 18 mei 2017. Goed twee jaar later - met een intussen verachtvoudigde beurskoers - organiseren de Gentenaars in New York hun beleggersdag. ©Christopher Galluzzo / Nasdaq

Stuwt de Newyorkse R&D-dag van de Gentse biotechbelofte de beurskoers naar een vers record?

In een goed geluimde Brusselse beurs moest in de Bel20 dinsdag Argenx  met een klim van 3,4 procent maar nipt de duimen leggen voor WDP , de magazijnier die via een koopadvies van Morgan Stanley steeds nadrukkelijker op de radar van de Londense City komt. 

Beleggers lijken zo al een voorschot genomen te hebben op de R&D-dag die de Gentse biotechgroep deze middag vanaf 14 uur Belgische tijd in New York organiseert. Argenx belooft er twee nieuwe productkandidaten te ontvouwen.

Die luisteren voorlopig nog naar de weinig sexy namen ARGX-117 en ARGX-118, maar die lettersoep kunnen bij een overtuigende presentatie de beurskoers wel naar een zoveelste record stuwen. Heel moeilijk zou dat niet zijn: de huidige koers, 118 euro, is nauwelijks één procent verwijderd van de recordnotering eerder deze maand (119,60 euro). 

Het aandeel Argenx zit in de lift sinds de deal met het Californische Halozyme. De deal onderstreepte dat Argenx niet aarzelt om zijn berg cash aan te wenden om via de inkoop van extra onderzoek en technologie de productenpijplijn extra te stofferen, bovenop het goudhaantje efgartigimod dat sterke onderzoeksresultaten scoort voor de behandeling van zowel de spierziekte myasthenia gravis als de bloedziekte ITP..

Eerder sloot Argenx ook een monsterdeal rond kankeronderzoek met Johnson & Johnson (J&J). Samen met die deal kondigde J&J ook aan in het kapitaal te stappen tegen 100 euro per aandeel. Dat was toen een premie van 16 procent op de beurskoers en nu een korting van 15 procent. Wat meteen mooi illustreert hoe hard het gaat. 

Nog op de beleggersagenda woensdag:

  • Wall Street boekte dinsdag herstel, waarbij voor de tweede dag op rij Tesla met de meeste aandacht ging lopen
  • Elia krijgt van zijn aandeelhouders groen licht voor een kapitaalronde van 435 miljoen euro, die nog voor de zomer rond moet zijn
  • Bij EVS en Qrf gaat het dividend over boekjaar 2018 van de koers af, bruto respectievelijk 0,50 en 0,80 euro. 
  • De Amerikaanse centrale bank publiceert de notulen van de jongste bijeenkomst. Bij die gelegenheid gooide voorzitter Jerome Powell met één woordje koud water over de speculatie over een snelle renteknip.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud