Koken kost geld, les 1

Netflix-CEO Reed Hastings ©AFP

Het equivalent van Vlaanderen én Brussel op één kwartaal als klant strikken, hoeveel kost dat? Veel.

Netflix  is dit jaar met een spurt van meer dan 60 procent veruit het best presterend aandeel van de Nasdaq100, de korf steraandelen van de Amerikaanse technologiebeurs. Het jongste kwartaalrapport bevat voer voor zowel die-hard fans als die-hard critici, al zullen deze laatsten na de verschroeiende rit tot nog toe in 2018 te druk bezig zijn met hun wonden te likken.

De wereldmarktleider in comakijken verpulverde over het eerste kwartaal opnieuw zowel de eigen prognoses als die van het leger Wall Street-analisten. Netflix strikte het voorbije kwartaal 7,4 miljoen nieuwe abonnees, zeg maar de bevolking van Vlaanderen én Brussel samen.

De Braziliaanse Netflix-hit 'O Mecanismo'

Zo'n verschroeiende groei heeft echter een prijskaartje. Een leger van intussen 125 miljoen abonnees tevreden houden, dat vergt originele televisieseries. Véél series. Zoals 'O Mecanismo', de Braziliaanse serie over het 'Lava Jato'-corruptieschandaal. En koken kost geld: CEO Reed Hastings waarschuwt dat Netflix dit jaar 3 à 4 miljard cash zal bloeden de cash drain nog 'verschillende jaren' zal duren. 

De kans is klein dat beleggers over zo'n detail zullen vallen. Waarschijnlijk zal de focus ook dinsdag liggen op de verbluffend sterke groei en het even verbluffend sterke tempo waartegen Netflix de hele televisiesector op zijn kop aan het zetten is. 

Nog op de beleggersagenda dinsdag:

  • Donald Trump zet met twee verse benoemingen bij de Federal Reserve de centrale bank steeds meer naar zijn hand, terwijl de Amerikaanse president tegelijk 'zijn' centraal bankiers via een tweet liet verstaan dat ze best niet té enthousiast de rente verhogen
  • Op macro-economisch vlak beet China deze ochtend de spits af met het groeirapport over het eerste kwartaal, het Internationaal Monetair Fonds maakt zijn lenteprognoses voor de wereldeconomie bekend. 
  • Bedrijfseconomisch wint op Wall Street het 'cijferseizoen' vaart, met kwartaalcijfers van onder meer zakenbank Goldman Sachs en farmareus Johnson & Johnson (voorbeurs) en IT-groep IBM (nabeurs). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content