Kwartaalupdate voor MDxHealth en Akzo Nobel

Het biotechbedrijf MDxHealth komt met kwartaalcijfers.

Vandaag staan heel wat kwartaalresultaten op het programma. België en Duitsland geven cijfers over het ondernemersvertrouwen vrij, de VS geven een update over de huizenprijzen.

Bij het biotechbedrijf MDxHealth is het uitkijken naar de verkoopresultaten van de test SelectMDx. Met die moleculaire test kan in een eenvoudig urinestaal in hoogstens drie dagen prostaatkanker worden opgespoord. De test is sinds 2016 op de markt en werd al 15.000 keer gebruikt.

Onlangs raakte bekend dat SelectMDx op de lijst komt van richtlijnen voor urologen. De test wordt opgenomen in de richtlijnen van de European Association of Urology. Daardoor wordt de test voortaan beschouwd als standaard bij het opsporen van prostaatkanker. Bovendien is de test opgenomen in het Nederlandse terugbetalingssysteem. De test is dus toegankelijker voor het grote publiek.

Voorts geeft het bedrijf eventueel meer informatie over de aanwending van het kapitaal dat het recentelijk ophaalde met een kapitaalverhoging. In 2017 bedroeg het operationele verlies 12,2 miljoen dollar.

Ook het Nederlandse chemiebedrijf Akzo Nobel komt met resultaten. Sinds Akzo het overnamebod van PPG afwees, is het bedrijf bezig aan een stroomlijningsfase. Volgens KBC Securities zal de omzet in het eerste kwartaal met 1 procent zijn afgenomen in het eerste kwartaal tot 2,4 miljard euro. De brutobedrijfswinst (EBITDA) zou met 5 procent afnemen.

KBC Securities haalt negatieve wisselkoerseffecten en gestegen grondstoffenprijzen aan als redenen. Ook het koude weer in Europa zou roet in het eten hebben gegooid.

In Duitsland komen nog Puma en SAP met cijfers, in de VS geven onder meer Caterpillar en Coca-Cola kwartaalcijfers vrij.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud