Meer vertrouwen

Duitsland wordt in december overspoeld door kerstmarkten zoals hier in Stuttgart. ©Bernd Weißbrod/dpa

Economen verwachten dat het beleggersvertrouwen in de Duitse economie opnieuw is gestegen. In Brussel houden we Colruyt in het oog.

Klokslag om 11 uur publiceert het Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) uit Mannheim zijn maandelijkse ZEW-index. Die peilt naar het vertrouwen van grote beleggers en van analisten in de Duitse economie.

Vorige maand veerde dat vertrouwen veel sterker op dan verwacht. De ZEW-index schoot omhoog van -22,8 in oktober naar -2,1. Economen gaan ervan uit dat het vertrouwen deze maand weer nipt positief is geworden op +0,3. Hoewel de Duitse economie met haar zware industriële component zeker nog niet uit de problemen is, is het ergste mogelijk achter de rug. Afwachten wat de economen van het ZEW daarover te zeggen hebben.

Een dag vroeger dan verwacht kwam Colruyt maandagavond met halfjaarcijfers. En die bleken heel solide te zijn. Niet alleen steeg de omzet met 2,8 procent en verstevigde Colruyt zijn Belgisch marktaandeel, de bedrijfswinst was beter dan verwacht en de winstmarges klommen iets hoger. Het is uitkijken naar de koersreactie en hoe analisten de resultaten beoordelen.

Ook Nyrstar is in het oog te houden. De beursgenoteerde vennootschap, die maar 2 procent bezit van de operationele activiteiten (de zink- en metaalsmelters), dreigt ontbonden te worden. Op een buitengewone algemene vergadering stemden de aandeelhouders maandag tegen de voortzetting van de vennootschap, zodat de ontbindingsprocedure in gang wordt gezet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud