Natuurlijke geneesmiddelen in Frankfurt

Enkele populaire producten van PharmaSGP

In Frankfurt tekent PharmaSGP voor wat een van de grootste Europese beursgangen van het jaar had kunnen worden. Het wordt echter maar een middelgrote operatie.

De beurs van Frankfurt kan zich vandaag vermeien in de komst van PharmaSGP. Een farmabedrijf, maar ook een buitenbeentje. PharmaSGP verkoopt voorschriftvrije geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die geen klassieke chemische bestanddelen bevatten. ‘Onze geneesmiddelen zijn gebaseerd op natuurlijke farmaceutische stoffen met gedocumenteerde effectiviteit en hebben bijna geen bekende nevenwerkingen’, lezen we op de website.

De producten worden exclusief in apotheken verkocht en zijn in Duitsland behoorlijk populair. Zo wordt Rubaxx veel gekocht om reuma te behandelen en is Restaxil geliefd tegen zenuwpijnen. Duitsers die last hebben van ‘seksuele zwakte’ – verminderde lust of erectiestoornissen - nemen dan weer graag hun toevlucht tot middelen als Deseo en Neradin.

PharmaSGP staat vooral sterk op zijn Duitse thuismarkt, die vorig jaar goed was voor 73,2 procent van de omzet. Daarnaast zijn de producten ook in Oostenrijk, Italië, België, Spanje en Frankrijk verkrijgbaar. Het bedrijf is winstgevend: vorig jaar realiseerde het een nettowinst van 16,7 miljoen euro op een omzet van 62,6 miljoen.

Te elfder ure

Bij de beursgang worden bestaande aandelen verkocht en die zijn afkomstig van de twee eigenaars van PharmaSGP: Dr. Clemens Fischer (die met Futrue 90 procent bezit) en Madlena Hohlefelder (die via MVH de resterende 10 procent controleert).

In het basisaanbod verkopen zij 3,5 miljoen aandelen, maar ze kunnen dit nog optrekken met 525.000 miljoen. En er is ook een overtoewijzingsoptie. Aanvankelijk zouden ze meer aandelen aanbieden – er was sprake van 6,6 en 1,8 miljoen – maar wegens de verhoogde volatiliteit op de aandelenmarkten sinds het begin van de bookbuildingprocedure is dit te elfder ure zowat gehalveerd.

De prijsvork is bepaald op 31,5 tot 36,5 euro, maar de introductieprijs zou volgens Duitse beursinformatie eerder aan de onderkant van die vork liggen. De beursgang zou volgens onze berekeningen tussen 110 en 169 miljoen kunnen opbrengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud