Op de beleggersagenda vandaag

Biocartis trok exact vier jaar geleden naar de Brusselse beurs, maar noteert nog altijd rond de intekenprijs van toen. ©Kristof Vadino

2019 moet eindelijk het jaar van de doorbraak worden voor Biocartis. De eerste update van het jaar is een richtingaanwijzer.

Ook donderdag wordt een stevig gevulde dag voor beleggers. Er staan onder meer jaarvergaderingen bij Umicore - extra interessant na de forse winstwaarschuwing dinsdag -, UCB en Barco op het menu, plus kwartaalupdates van Biocartis, Econocom, Cofinimmo, Quest for Growth, Galapagos, Sioen, Exmar en Wereldhave Belgium. 

Wij kijken vooral uit naar Biocartis  . De beurskoers van de specialist in zaklabo's voor snelle medische diagnose blijft onder druk staan en noteert nauwelijks boven de 11,50 euro waartegen Biocartis bijna exact vier jaar geleden naar de beurs trok. Het debuut was euforisch, de rest minder. 

De essentie is dat, zeker op de Amerikaanse markt, de turbo op de verkoop van het Idylla-zaklabo moet. Alleen zo kan Biocartis snel een 'ecosysteem' uitbouwen en via een recurrente verkoop van patronen voor de labo's snel winstgevend worden.

De nieuwe CEO, Herman Verrelst, beloofde bij de publicatie van de jaarcijfers eind februari dat hij in 2019 350 nieuwe labo's aan de man zou brengen. Die ambitieuze doelstelling vertaalde zich nog niet in een stijgende beurskoers.

Echt verwonderlijk is dat niet: sinds een verrassende kapitaalverhoging in januari - dankbaar gebruikmakend van de koersopstoot na een goed onthaalde commerciĆ«le deal met de Amerikaanse reus Genomic Health - is de vraag naar stukken even 'verzadigd'. Om daar verandering in te brengen zal onder meer een heel optimistische update van doen zijn. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud