Resultaten bij het ontbijt

Het oude beursgebouw in Parijs. ©IMAGEGLOBE

De belangrijkste punten op de beursagenda zijn de jaarrapporten van enkele internationale kleppers.

Wall Street steeg donderdag voor de vijfde beursdag op rij, en ook de Europese beurzen zijn opnieuw in goeden doen. Ook de verkoopgolf in de obligatiemarkten - die de prijzen van schuldpapier deed zakken en de rendementen bijgevolg deed stijgen - kreeg geen vervolg. Al is de terugval tijdens een tumultueuze week aan het begin van deze maand is nog niet verteerd.

Voor de laatste beursdag van de week staat er niet bijster veel op de agenda, al komen er een paar resultaten aan die belangrijk zijn voor sommige beleggers.

's Ochtends vroeg komt het jaarverslag van de Franse voedingsreus Danone eraan, nog altijd de grootste belegging van het Belgische investeringsbedrijf Sofina . In Frankrijk rapporteren ook de autobouwer Renault en de nutsgigant EDF , dat rekening houdt met zijn hoofdaandeelhouder (83%) genaamd de Franse staat.

Net voor de Amerikaanse beurzen in de namiddag de deuren openzwaaien volgen nog de verslagen van Kraft Heinz en Coca-Cola . Die zullen nauwkeurig bekeken worden in Omaha, waar de hoofdzetel van grootaandeelhouder Berkshire Hathaway ligt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud