Springt de Chemin du Cyclotron over de lat?

Olivier Legrain, CEO van IBA ©BELGA

Zwarte cijfers. Dat is de belofte van IBA-CEO Olivier Legrain. Met een miniem plusje zullen beleggers al tevreden zijn

Donderdag voorbeurs stelt IBA   zijn cijfers over 2019 voor, om 15 uur volgt een telefonische conferentie met de CEO Olivier Legrain. Beleggers leggen de lat laag: tijdens de verkoopgolf dit jaar is de beurskoers van de marktleider in protontherapiesystemen voor kankerbestrijding gehalveerd, al was er de jongste dagen in lijn met de markt wat herstel (zie grafiek).

Over het eerste halfjaar ging IBA - dat de jongste jaren met een reeks waarschuwingen uit de beleggersgratie is gedonderd - in het rood, maar toch beloofde Legrain nog altijd een ‘positief operationeel resultaat’ over 2019.

Even belangrijk: de prognose voor 2020. Het beurshuis Jefferies merkt op dat aartsrivaal Varian via een forse prijzenslag marktaandeel wint. Vraag is ook of ziekenhuizen in tijden van coronacrisis tijd en geld hebben voor de installatie van dure protontherapiecentra. Vraag is dus of er aan de Chemin du Cyclotron in Louvain-la-Neuve, waar de producent van deeltjesversnellers zijn hoofdkantoor heeft, al ruimte is voor een beetje optimisme. 

Nog op de beleggersagenda donderdag:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud