Advertentie
Advertentie

Topjaar voor Amazon?

©REUTERS

De Amerikaanse e-commercereus Amazon wist in 2020 flink te profiteren van de coronapandemie.

Amazon komt dinsdag nabeurs met resultaten over het vierde kwartaal. Analisten verwachten dat de internetgigant een omzet heeft gedraaid van 119,7 miljard dollar (99 miljard euro). Daarmee zou de verkoop vergeleken met een jaar eerder met 37 procent zijn gestegen. De winst per aandeel zou volgens de consensus groeien met 11 procent tot 7,19 dollar.

'Ik verwacht spetterende resultaten voor Amazon', zegt Beleggen-redacteur Bas van der Hout.

Het aandeel Amazon is in de afgelopen 6 maanden nauwelijks van zijn plaats gekomen, ondanks dat het bedrijf van CEO Jeff Bezos in het derde kwartaal 40 procent meer omzet boekte en een operationele marge van 6,4 procent wist te behalen, terwijl de markt maar een marge van 5,1 procent had voorzien.

Zulke groeicijfers heeft Amazon in ieder geval ten dele te danken aan de coronapandemie. Doordat overheden zich op verschillende momenten genoodzaakt zagen om de winkels te sluiten zochten consumenten hun toevloed in online shoppen. En juist in de wereld van het online winkelen is Amazon wereldwijd koning, zodat het veel nieuwe klanten kon verwelkomen.

De restricties zijn niet de enige reden voor de boom van de e-commerce, want klanten blijven ook buiten lockdownperiodes vaker weg uit fysieke winkels uit angst daar besmet te worden met het virus.

Daarnaast wist Amazon meer en meer klanten een abonnement op Amazon Prime te verkopen. Prime-klanten krijgen tal van voordelen zoals bijvoorbeeld de gratis verzending van pakketjes die binnen een dag geleverd worden. Amazon slaagt er ook in zijn Prime-klanten meer en meer te laten uitgeven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud