Umicore staat voor Koreaanse test

De materialengroep organiseert haar jaarlijkse investeerdersdag.

Vandaag trapt Umicore een investeerdersdag in Zuid-Korea af. Het aandeel verkent al maandenlang nieuwe recordhoogten, met enkele korte tussenpauzes. Woensdag en donderdag moet het bedrijf dat verhaal kracht bijzetten, tegenover een leger analisten.

Ook Greenyard organiseert zijn investeerdersdag, maar wel in Westrozebeke. Het kwam dinsdag nog met tegenvallende cijfers

Vandaag is voorts de voorlaatste dag waarop u kunt intekenen op de kapitaalverhoging van Xior, de verhuurder van studentenwoningen.

ArgenX

Het record voor kortste Bel20-verblijf zal nog lang op naam van Ablynx staan. Na 38 beursdagen verdween de overnameprooi van Sanofi alweer uit de graadmeter van de Brusselse beurs. Daardoor was de beursindex even met 19, maar daar komt al op 18 juni verandering in.

Ook zeldzaam is dat een Bel20'er vervangen wordt door een ander bedrijf dat zo veel gemeenschappelijk heeft met de vertrekker. ArgenX werd opgericht door veteranen van Ablynx, vestigde zich in hetzelfde bedrijvenpark en baseert zijn geneesmiddelenonderzoek op hetzelfde wetenschappelijk onderzoek. Daaruit bleek dat antilichamen in lamabloed veelbelovende eigenschappen hebben voor menselijke geneeskunde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud