Advertentie

Unicorns Pinterest en Zoom trekken donderdag naar Wall Street

Pinterest trekt morgen naar NYSE. ©REUTERS

Donderdag komen twee techunicorns, Pinterest en Zoom, naar Wall Street. Hoewel veel minder bekend, krijgt Zoom mogelijk een hogere waardering dan Pinterest.

Het digitale prikbord Pinterest pint in de loop van woensdag de introductieprijs vast, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Tegen het midden van de prijsvork - tussen 15 en 17 dollar - ligt de waardering op 10,6 miljard dollar.

Niettemin zal een andere, minder bekende, unicorn (een niet-beursgenoteerd bedrijf van minstens 1 miljard dollar, red.) mogelijk een hogere waardering krijgen: Zoom, een specialist in videoconferencing via de cloud. Die werd tijdens een financieringsronde in januari 2017 gewaardeerd op 1 miljard dollar, maar tegen het midden van de dinsdag opwaarts bijgestelde prijsvork ligt de waardering van Zoom op liefst 10 miljard dollar, een decacorn dus. Zoom is een concurrent van onder meer Skype en Hangouts (Google).

Uber

Pinterest en Zoom worden een belangrijke test voor de beursgang van de 'unicorn der unicorns', Uber. Uber moest zijn waardering neerwaarts bijstellen richting 90 à 100 miljard dollar na de terugval van zijn rivaal Lyft. Die noteert liefst 22 procent onder de introductieprijs.

Achter de stormloop van unicorns naar de beurs, schuilt ook een hevig gevecht tussen de New York Stock Exchange (NYSE) en Nasdaq. Donderdag is het netjes verdeeld: Pinterest trekt naar NYSE, Zoom naar Nasdaq.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud