Vertrouwen

De Duitse auto-industrie kreunt onder de gedaalde vraag. ©Bloomberg

Beleggers houden dinsdag vooral twee zaken in het oog: de ZEW-index en de resultaten van Netflix.

Klokslag 11 uur maakt het Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) uit Mannheim zijn befaamde verwachtingsindex bekend. Het resultaat van een rondvraag bij analisten en grote beleggers naar hun vertrouwen in de Duitse economie.

Vorige maand steeg dat vertrouwen fors, tot 10,7 punten, het hoogste peil sinds februari 2018. Voor deze maand verwachten economen volgens Bloomberg een verdere stijging tot 15 punten. Wellicht met dank aan de ‘fase 1-deal’ die de VS en China hebben gesloten. De exportgerichte Duitse industrie heeft zwaar te lijden onder het handelsconflict en de tragere economische groei die ermee samengaat. Als de spanning iets afneemt, is dat sowieso een goede zaak voor de Duitse bedrijven.

Netflix

De Amerikaanse beurzen hielden maandag de deuren gesloten. De hele natie vierde Martin Luther King Day en herdacht de dominee die vreedzaam voor gelijke rechten voor zwarten ijverde en daar met zijn leven voor betaalde.

Vandaag is er weer handel in New York. Nabeurs komen twee kleppers met resultaten: het IT-bedrijf IBM en het videostreamingbedrijf Netflix.

De vraag bij Netflix is vooral of het bedrijf na twee missers terug de verwachtingen kan waarmaken. Naar de vierdekwartaalcijfers wordt dan ook met spanning uitgekeken. De groep van Reed Hastings heeft immers meer en meer te maken met concurrenten die ook streamingdiensten aanbieden, zoals recent Disney + en Apple TV+.

Dat heeft het voorbije jaar gewogen op het aandeel. Netflix is op 12 maanden quasi vlak gebleven, tegenover een stijging van ruim een kwart voor de S&P500-index. De voorbije twee kwartalen kwam de groei van het aantal betalende abonnees onder de verwachtingen uit.

Voor het vierde kwartaal stelde Netflix een groei voorop van 19,2 procent tegenover dezelfde periode het jaar daarvoor. Analisten hebben zich daarbij aangesloten. De markt verwacht bijgevolg 166,1 miljoen betalende abonnees per eind december.

De verwachting voor de omzet ligt op 5,4 miljard dollar en voor de winst per aandeel op 0,52 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud