Voorsmaakje

Arbeiders herstellen hoogspanningskabels in Lousiana. ©AFP

Het belangrijkste macro-economisch cijfer van de week is ongetwijfeld het Amerikaanse banenrapport. Met de ADP-cijfers over de privésector krijgen we woensdag al een voorsmaakje.

Het maandelijkse Amerikaanse banenrapport, dat aangeeft hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen afgelopen maand werden gecreëerd (of verdwenen), staat vrijdag om 14.30 uur op de agenda. De financiële markten kijken reikhalzend naar deze belangrijke economische graadmeter uit.

Ze willen vooral weten of het economisch herstel in de grootste economie ter wereld doorzet. In juli steeg de werkgelegenheid in de VS weliswaar sterker dan verwacht, maar het aantal nieuwe banen (1,8 miljoen) was veel lager dan in juni (4,8 miljoen).

De cijfers van het sociaal secretariaat ADP maken doorgaans duidelijk welke richting het banenrapport zal uitgaan. Die cijfers, die om 14.15 uur zijn gepland, betreffen wel alleen de werkgelegenheid in de privésector. Economen verwachten volgens Bloomberg dat bedrijven in augustus 1 miljoen nieuwe banen hebben geschapen, aanzienlijk meer dan in juli (167.000).

Woensdagmorgen staan ook de jaarresultaten van de Franse drankenreus Pernod-Ricard op de agenda, evenals tussentijdse resultaten van Aedifica. De uitbater van rusthuizen – en Bel20’er – komt voorbeurs met de resultaten van de eerste twaalf maanden van zijn verlengd boekjaar 2019/2020.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud