Vooruitblik: Buffett, Bpost & jobs

Warren Buffett moet voor de tweede keer digitaal gaan met zijn algemene vergadering. ©REUTERS

Zaterdag is er de algemene vergadering van Berkshire Hathaway. Woensdagavond kijken we uit naar de resultaten van Bpost.

1. Wat zegt Warren Buffett?

De 90-jarige superbelegger Warren Buffett moet voor de tweede keer de algemene vergadering van Berkshire Hathaway zuiver digitaal houden. In normale tijden lokt de gebeurtenis duizenden Buffett-fans naar zijn thuisbasis Omaha. Vorig jaar was het event met mogelijke opvolger Greg Abel veeleer triestig. Buffett klonk toen ook zeer voorzichtig als gevolg van de pandemie. Hij verkocht bijvoorbeeld luchtvaartaandelen. Deze keer mogen we allicht meer vuurwerk verwachten, want Buffett verplaatste de meeting naar Los Angeles, de woonplaats van zijn 97-jarige partner Charlie Munger. De aandeelhoudersmeeting begint zaterdag om 18.30 uur Belgische tijd. Voor de tweede maal mag Yahoo Finance! het event uitzenden.

In deze digitale tijden zijn ook meer en meer aandeelhoudersvergaderingen in België live te volgen, voor iedereen, dus ook voor niet-aandeelhouders. Dat is onder meer het geval voor de algemene vergaderingen van Melexis (11 mei, 11 uur) en Bekaert (12 mei, 10.30 uur). Enkel registreren is nodig.

2. Heeft Bpost een beter kwartaal achter de rug?

Woensdagavond publiceert Bpost kwartaalcijfers. Analisten verwachten een omzet van 1 miljard euro en een bedrijfswinst (ebit) van 82 miljoen, leren de consensuscijfers die Bpost zelf op zijn website heeft gezet. De verwachtingen zijn gestegen naar de bovenkant van de verwachtingsvork, merkt ING op. De verlengde lockdowns in België hebben de pakjesafdeling wellicht een sterke rugwind bezorgd, meent ING. Het verwacht dus betere cijfers dan in het tegenvallende vierde kwartaal.

3. Versnelt herstel Amerikaanse arbeidsmarkt?

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert volgende week vrijdag zijn maandelijks jobrapport. Economen verwachten dat het aantal banen in april met 978.000 is gestegen, tegenover 916.000 in maart. De werkloosheidsgraad daalde wellicht met 0,2 procentpunt naar 5,7 procent. Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), onderstreepte woensdag dat het herstel van de economie en arbeidsmarkt nog lang niet is voltooid. Hij merkte op dat er in maart nog steeds 8,4 miljoen minder jobs waren dan net voor de pandemie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud