Waar beleggers deze week naar uitkijken

©AFP

Van sommige momenten weten we nu al dat ze de beursweek zullen kleuren.

Wat gebeurt als het Lagerhuis het brexit-akkoord verwerpt?

Het Britse Lagerhuis stemt dinsdag over het akkoord dat de Britse regering en de Europese Commissie hebben gesloten over de brexit. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de parlementsleden het akkoord verwerpen.Als dat gebeurt, heeft de Britse premier Theresa May drie dagen tijd om een plan B aan te kondigen. De speculatie groeit dat het Verenigd Koninkrijk de brexit zal uitstellen. Londen kan ook beslissen om een tweede referendum te houden. Dat kan tot gevolg hebben dat de brexit niet doorgaat en dat het Verenigd Koninkrijk dus lid blijft van de Europese Unie. Een andere optie is een brexit zonder akkoord, hoewel de meeste parlementsleden dat niet wensen.Er is ook speculatie dat May na een nederlaag in het parlement ontslag neemt. De socialistische oppositie zal misschien een vertrouwensstemming vragen omdat ze hoopt zo vervroegde verkiezingen uit te lokken.Kortom, er dreigt veel onzekerheid en daardoor turbulentie op de financiële markten.

Hoe sterk is de Duitse economie?

Het Duits bureau voor de statistiek publiceert dinsdag een eerste raming van de economische groei in 2018. Economen voorspellen dat de Duitse economie met 1,5 procent is gegroeid, tegenover 2,2 procent in 2017.Als die prognose klopt, is de economische activiteit in het vierde kwartaal wellicht met zowat 0,2 procent gestegen. Sommige economen zeiden eerder deze week na de publicatie van tegenvallende cijfers over de industriële productie in november dat een krimp in het vierde kwartaal niet uitgesloten is. Aangezien de economische activiteit in het derde kwartaal is gedaald zou dat betekenen dat Duitsland zich in een recessie bevindt.

Netflix: volgen na koersstijging, de resultaten? 

Netflix heeft de start van het beursjaar niet gemist: dik 25 procent erbij sinds Nieuwjaar . Het is nu uitkijken naar de resultaten donderdag nabeurs. Beleggers gaan ervan uit dat een kwartaal met veel vakantiedagen zich vertaald heeft in een sterke groei van het aantal abonnees. Bovendien werd de Bird Box een historische kijkhit en werd de zwart-witfilm Roma bedolven onder positieve kritiek. Een en ander heeft mogelijk nieuwe abonnees aangetrokken. Een bedreiging is de lancering van streamingdiensten door Disney en WarnerMedia, gepland voor eind dit jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud