Advertentie

Waar beleggers deze week naar uitkijken

Een Uber-chauffeur aan het werk in Santiago, Chili. ©REUTERS

We krijgen cijfers over de inflatie in de eurozone en over de arbeidsmarkt in de VS. Op bedrijfsvlak volgt er mogelijk meer nieuws over de beursgang van Uber.

1. Herstelt jobcreatie in VS?

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijks rapport over de arbeidsmarkt. Economen verwachten dat het aantal banen in maart met 175.000 is gestegen na een bescheiden toename van 20.000 in februari. De werkloosheidsgraad bleef wellicht stabiel op 3,8 procent. Een zwak jobrapport kan de speculatie over een renteverlaging verder aanwakkeren. Volgens de rentetermijnmarkt is de kans op een renteverlaging in 2019 de jongste tien dagen gestegen van 25 naar 69 procent.

2. Daalt inflatie in eurozone?

Eurostat publiceert maandag inflatiecijfers voor de maand maart. Economen verwachten dat de inflatie stabiel bleef op 1,5 procent. Dat is minder dan de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB), die streeft naar een inflatie van ‘minder dan maar dicht bij 2 procent’. De inflatiecijfers van Duitsland en Frankrijk suggereren echter dat de inflatie in de eurozone wellicht is gedaald. De twee grootste landen van de monetaire unie publiceerden al lager dan verwachte inflatiecijfers van respectievelijk 1,4 en 1,3 procent. Lage inflatiecijfers zouden de ECB sterken in haar overtuiging om het soepel monetair beleid voort te zetten. De ECB belooft de rente minstens tot eind 2019 te handhaven op het huidige niveau.

3. Wanneer komt Uber naar de beurs? 

Na de succesvolle beursgang van taxideeldienst Lyft afgelopen vrijdag, is het nu aan de 'eenhoorn der eenhoorns' Uber. Volgens mediaberichten mikt Uber op een beursgang in april. Uber ambieert een waardering van liefst 120 miljard dollar. Mogelijk krijgen we deze week meer details over de timing van de beursgang. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud