Waar beleggers deze week naar uitkijken

Scania is een merk van Traton. ©REUTERS

Dinsdag organiseert Nyrstar zijn algemene vergadering en vrijdag trekt de truckdivisie van Volkswagen naar de beurs. De resultaten van FedEx bieden inzicht in de wereldeconomie.

1. Hoe verloopt de algemene vergadering van Nyrstar?

Dinsdag om 11 uur vindt allicht een van de meest geanimeerde algemene vergaderingen van het jaar plaats. De aandeelhouders van Nyrstar blazen dan verzamelen in de Brusselse Diamant Building. Ze moeten zich uitspreken over de jaarrekening, terwijl de waakhond FSMA heeft verklaard dat Nyrstar onvoldoende informatie ter beschikking heeft gesteld. Door een reddingsactie is de kleine belegger weggeveegd. Advocaat Laurent Arnauts, die optreedt namens enkele kleine aandeelhouders, sluit gerechtelijke acties niet uit.

2. Krijgt Traton een warm beursonthaal?

Vrijdag trekt Traton, de afgesplitste truckdivisie (Scania, MAN) van Volkswagen, naar de beurs van Frankfurt. In het midden van de prijsvork wordt Traton gewaardeerd tegen 13 keer de winst van 2020. Het meest vergelijkbare aandeel is allicht dat van het Zweedse Volvo, als wereldwijd actieve truckbouwer. Volvo noteert overigens tegen 10 keer de verwachte winst van 2020. Het beurshuis Jefferies heeft Traton geanalyseerd en heeft een voorkeur voor Volvo. ‘Volvo noteert goedkoper en is een gevestigde wereldspeler.’

3. Hoe presteert FedEx? 

Dinsdagavond publiceert FedEx resultaten. Als pakjesvervoerder heeft de Amerikaanse groep een uitstekende vinger aan de pols van de wereldeconomie, getuige daarvan de winstwaarschuwing in december en in maart. Volgt deze maand nummer drie? 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud