Waar beleggers deze week naar uitkijken

Het logo van Slack bij de beursgang in New York op 20 juni. ©REUTERS

Op Euronext Brussel kijken we vooral uit naar de resultaten van Biocartis. Op Wall Street heeft Slack een eerste afspraak met beleggers. Op macro-economisch vlak staat het Amerikaanse jobrapport met stip genoteerd.

1. Hoe sterk is de arbeidsmarkt in de VS ?

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijks rapport over de arbeidsmarkt. Economen verwachten dat het aantal banen in augustus met 168.000 is gestegen, tegenover 164.000 in juli. De werkloosheidsgraad bleef wellicht stabiel op 3,7 procent. Voorts voorspellen economen dat de loongroei vertraagde naar 3 procent jaar op jaar. De VS creëren in 2019 minder jobs dan vorig jaar, maar nog steeds ruim voldoende om de groei van beroepsbevolking op te vangen. De sterke prestatie van de arbeidsmarkt suggereert dat een verdere renteverlaging niet nodig is. De Amerikaanse centrale bank (Fed) is echter bezorgd dat de handelsoorlog tussen de VS en China de groei en de jobcreatie doet vertragen. Ze zegt dat ze gepast zal reageren om de groei te ondersteunen. Economen verwachten dat de Fed op 18 september opnieuw de rente verlaagt.

2. Kan Biocartis de ambities waarmaken ?

Donderdag voorbeurs zijn er de resultaten van de Mechelse diagnosticagroep Biocartis. Alle aandacht gaat naar het minilabo Idylla. Met dat labo kan Biocartis snel en accuraat DNA-mutaties in kaart brengen voor kankerdiagnose. ‘2019 en 2020 zijn cruciale jaren waarin Biocartis moet tonen dat Idylla commercieel leefbaar is’, zegt het beurshuis Kepler Cheuvreux. Biocartis mikt dit jaar op de installatie van 350 Idylla-labo’s, wat het totaal op meer dan 1.300 zou brengen. Hoe meer labo’s in gebruik, hoe hoger het cartridgeverbruik. Een cartridge is een soort plastic cassette die met wat bloed of weefsel in het Idylla-systeem wordt gestopt. Biocartis mikt dit jaar op een toename van het cartridgevolume met 60 à 70 procent tot 210.000 à 250.000.

3. Hoe zijn de eerste kwartaalcijfers van Slack ?

Woensdag nabeurs heeft Slack zijn eerste afspraak met Wall Street. De specialist in zakelijke chat publiceert dan de resultaten van het tweede kwartaal. Dat kwartaal liep voor Slack af op 31 juli. Slack ging er op de eerste beursdag op 20 juni als een trein vandoor. De eerste koers van 38,50 dollar was bijna de helft hoger dan de referentieprijs van 26 dollar. Omdat Slack voor een ‘directe notering’ koos - zonder begeleidende banken - mogen we niet spreken over een introductieprijs. Sindsdien is het aandeel wat afgebrokkeld tot net onder 30 dollar. Nu al kunnen we met zekerheid zeggen dat Slack een verlies zal opbiechten. Dat zal de komende twee à drie jaar niet anders zijn. Voor de beleggers is dat geen probleem, zolang de omzet maar stevig groeit. Het aandeel noteert tegen een stevige 35 keer de omzet. Er is dus weinig ruimte voor ontgoocheling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud