Waar beleggers deze week naar uitkijken

Een lange rij wachtende consumenten voor het Berlijnse filiaal van de winkelketen Galeria Kaufhof. ©Christoph Soeder/dpa

Beleggers krijgen deze week nieuws over de economische activiteit en het ondernemersvertrouwen. Verder volgen we de eerste beursgang van het jaar op Euronext Brussel.

Het onderzoeksbureau IHS Markit publiceert dinsdag zijn indicator van de economische activiteit in de eurozone. Economen verwachten dat de zogenaamde PMI-indicator in juni met 8,6 punten stijgt naar 40,5 punten. Een score boven 50 punten wijst op een toename van de activiteit in de privésector, en omgekeerd.

Die prognose geeft aan dat de economische activiteit opleeft dankzij de versoepeling van de lockdown. Maar de activiteit blijft duidelijk lager dan voor de start van de coronacrisis.

Nieuwe cijfers van het Duitse en Belgische ondernemersvertrouwen, die woensdag worden gepubliceerd, zullen wellicht een gelijkaardig beeld schetsen. Economen verwachten dat de Ifo-indicator van het Duitse condernemersvertrouwen in juni met 5,5 punten stijgt naar 85 punten.

Er staat nog ander macro-economisch nieuws op de agenda. Het Internationaal Monetair Fonds publiceert woensdag nieuwe vooruitzichten voor de wereldeconomie. De VS sluiten vrijdag de week af met cijfers over het inkomen en de consumptie van de gezinnen en het consumentenvertrouwen.

Beursgang Hyloris

Voorts verdienen ook de kapitaaloperaties van twee bedrijven aandacht. De inschrijvingen voor de beursgang van farmabedrijf Hyloris lopen tot donderdag, tenzij ze vervroegd worden afgesloten. Ook de kapitaalverhoging van vastgoedontwikkelaar Atenor loopt tot en met donderdag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud