Waar beleggers deze week naar uitkijken

CEO Johan Thijs bij de publicatie van de jaarresultaten in februari 2020.

KBC en ING publiceren op dezelfde dag halfjaarresultaten. Ook het Amerikaanse jobrapport eist de aandacht op.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijks jobrapport. Economen verwachten dat het aantal banen in juli met 1,5 miljoen is gestegen na een toename van 4,8 miljoen in juni. De werkloosheidsgraad daalde wellicht met 0,6 procentpunt naar 10,5 procent. Het jobrapport vergelijkt de toestand van midden juli met die van midden juni. Andere cijfers suggereren dat de arbeidsmarkt sinds midden juli haar tweede adem zoekt. Het aantal aanvragen van een eerste werkloosheidsuitkering steeg vorige week voor
de tweede week op rij.

Wie presteert het best: KBC of ING?

Het goede nieuws bij KBC zal van de lagere kosten moeten komen.
Kepler
Beurshuis

De financiële zwaargewichten in de Bel20, KBC en ING , hebben dezelfde dag uitgekozen voor de publicatie van de kwartaalcijfers. KBC seint de cijfers door donderdag om 7 uur, een half uur later volgt ING. Voor KBC denkt het beurshuis Kepler aan een winstdaling van 79 procent tot 165 miljoen euro. De coronacrisis drukt enerzijds op de rentemarge (lagere rentes ook in Tsjechië) en anderzijds op de commissievergoedingen voor beleggingen. ‘Het goede nieuws zal van de kosten moeten komen. Wij rekenen op een sterk kostenmanagement’, klinkt het bij Kepler dat overigens een ‘houden’-advies hanteert.

  Welke winstmarge realiseert Bpost?

Dinsdagavond publiceert Bpost kwartaalcijfers. Analisten rekenen op een omzet in het tweede kwartaal van 910 miljoen euro, leren de consensuscijfers die Bpost bijhoudt op zijn website. Dat zou moeten leiden tot een bedrijfswinst (ebit) van 37,4 miljoen euro, of een marge van slechts 4,1 procent. Het verhaal is bekend: er worden minder brieven verstuurd (erg lucratief) en steeds meer pakjes (veel concurrentie). Van het Amerikaanse Radial verwachten analisten opnieuw een verlieslatend kwartaal. Radial is de dure, mislukte overname op het conto van de vorige CEO Koen Van Gerven. Sinds februari staat Jean-Paul Van Avermaet aan het roer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud