Waar beleggers deze week naar uitkijken

De Apple store in New York. ©REUTERS

Apple en Tesla splitsen hun aandeel. Er komen nog enkele Belgische bedrijfsresultaten. En vrijdag is er het Amerikaans jobrapport.

1. Zet herstel Amerikaanse arbeidsmarkt door?

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijkse rapport over de arbeidsmarkt. Economen verwachten dat het aantal jobs in augustus met 1,5 miljoen is gestegen na een toename met 1,8 miljoen in juli. De werkloosheidsgraad daalde wellicht met 0,3 procentpunt naar 9,9 procent. Het ziet er dus naar uit dat het geleidelijke herstel van de arbeidsmarkt doorzet. Maar de werkloosheid ligt nog altijd bijna driemaal hoger dan voor de start van de coronacrisis. Omdat maximale werkgelegenheid een van de doelstellingen is van het monetair beleid zet de Amerikaanse centrale bank nog jaren haar nulrentebeleid voort.

2. Komen Apple en Tesla uit de stratosfeer?

Apple en Tesla splitsen maandag hun aandeel in respectievelijk vier en vijf. Sinds de aankondiging van de aandelensplit trok het techconcern (eind juli) 30 procent hoger en de producent van elektrische wagens (11 augustus) liefst 66 procent. Apple maakte de split bekend samen met sterker dan verwachte resultaten. De stock split maakt de aandelen nog vlotter verhandelbaar, zeker voor de jonge Robinhood-beleggers met hun kleine orders, en de aankondiging heeft mogelijk bijgedragen tot de recente hausse. De aandelensplitsingen hebben gelukkig geen fiscaal nadeel voor de Belgische belegger. Voor Apple is het al de vijfde stock split in zijn beurscarrière.

3. Hoe komen Resilux en Sioen corona door?

Nog enkele Belgische bedrijven komen nog met halfjaarcijfers. Het gaat onder meer de familiebedrijven Van de Velde (maandag), Resilux (maandag) en Sioen (vrijdag).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud