Waar beleggers deze week naar uitkijken

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, tijdens een hoorzitting in het Congres. ©REUTERS

Woensdag buigt de Federal Reserve zich over de rente. Op dezelfde dag trekt The Hut Group (Sofina) naar de beurs. En zaterdag is het de VFB-happening, digitale versie.

1. Verandert de Fed iets aan zijn monetair beleid?

De Federal Reserve buigt zich woensdagavond over de rente. Bij het vorige besluit, eind juli, liet de Amerikaanse centrale bank zowel de rente als de stimulus stabiel. Voorzitter Jerome Powell toonde zich wel bezorgd over de toename van het aantal coronabesmettingen in de VS. Intussen lijken de VS de pandemie beter onder controle te hebben, maar lijkt het herstel van de arbeidsmarkt te sputteren. Eind augustus stelde de Fed zijn inflatiedoelstelling wat bij - het doel is nu een gemiddelde inflatie van 2 procent -, maar economen verwachten niet dat dat al een impact zal hebben op de rentevooruitzichten. 

2. Hoe verloopt de beursgang van The Hut Group?

Woensdag is de eerste beursdag van de Britse e-commercespeler The Hut Group. De introductieprijs is vastgelegd op 500 pence per aandeel, wat het bedrijf een waardering geeft van 5,4 miljard pond. De beursgang stevent af op een omvang van 1,87 miljard pond. Het gaat in Europa om de grootste beursgang dit jaar na JDE Peet's in Amsterdam. Enerzijds geeft de groep nieuwe aandelen uit voor 920 miljoen pond, anderzijds verkopen bestaande aandeelhouders voor 950 miljoen pond aandelen. Sofina had eind vorig jaar een belang van 9,1 procent.

3. Hoe verloopt de digitale editie van de VFB Happening?

Een dag waar beleggers elk jaar reikhalzend naar uitkijken, is de VFB Happening. Het jaarlijkse congres van de Vlaamse Federatie van Beleggers is een gelegenheid om toplui van beursgenoteerde bedrijven aan het woord te horen, van specialisten te vernemen waar de financiƫle markten staan - en welke richting ze kunnen uitgaan - en tips te sprokkelen. Roland Van der Elst staat onder meer op het programma.

De Happening was gepland voor maart, maar werd wegens de coronacrisis uitgesteld naar zaterdag 19 september. Ze vindt voor het eerst volledig online plaats. Dat neemt niet weg dat er toch bedrijfsstanden zullen zijn die de deelnemers online kunnen bezoeken. Daarvoor moeten ze zich wel vooraf registreren. Deze editie heeft een feestelijk tintje, want de VFB bestaat 40 jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud