Waar beleggers deze week naar uitkijken

CEO Elon Musk van Tesla heeft dinsdag een belangrijke afspraak met beleggers. ©REUTERS

Dinsdagavond organiseert Tesla zijn 'Battery Day'. Verder krijgen we indicatoren over het economische herstel.

  1. Hoe verloopt Battery Day?

Dinsdagavond om 22.30 uur Belgische tijd organiseert Tesla eerst zijn jaarlijkse algemene vergadering. Aansluitend vindt dan Battery Day plaats. Battery Day is het event van het jaar voor het aandeel van het jaar.

CEO Elon Musk licht er de nieuwste ontwikkelingen rond de batterijtechnologie toe. Net zoals bij de iPhone-events van Apple gonst het van de geruchten. Tesla zou aan een goedkope batterij werken die 1 miljoen mijl (1,6 miljoen kilometer) moet meegaan. Ook zou er een batterij komen waarbij Tesla geen gebruik meer moet maken van kobalt.

Na een vervijfvoudiging van de koers sinds begin dit jaar maakt Musk maar beter een goede indruk op de beleggers.

2. Hoe verloopt herstel Europese economie?

We komen deze week meer te weten over het tempo van het herstel van de Europese economie, met dank aan de PMI-index voor de eurozone (woensdag) en de Duitse Ifo-indicator (donderdag). ‘In augustus was er een vertraging van de groei. Dat was niet abnormaal na het forse herstel dankzij de heropening van de economie’, zegt ING-econoom Bert Colijn.

‘De vraag is of het momentum vertraagd of gestabiliseerd is.’ Voor de PMI-index die de industriële activiteit opmeet in de eurozone, verwacht Colijn een verdere terugval tot 51, tegenover 51,7 in augustus. Een cijfer boven 50 impliceert wel nog steeds groei.

Vrijdagnamiddag is het ook uitkijken naar de Belgische conjunctuurbarometer. Die ging in augustus ietsje hoger, na een forse remonte in juli. Voor september verwachten economen opnieuw een kleine verbetering van -12 naar -11.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud