Advertentie

Waar beleggers deze week naar uitkijken

Een verlaten winkelstraat in Leuven. ©BELGA

Beleggers kijken uit naar de economische impact van de tweede lockdown en meer duidelijkheid over de brexit.

Deze week krijgen beleggers meer duidelijkheid over de invloed van de tweede lockdown op de economie. België en Europa publiceren vrijdag cijfers over het consumentenvertrouwen in november.

De herinvoering van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavrirus heeft bijna zeker het consumentenvertrouwen doen dalen. Economen verwachten dat de vertrouwensindicator voor de eurozone met 2,3 punten is gedaald naar -17,8 punten. Dat zou betekenen dat de tweede lockdown een kleinere impact heeft dan de eerste lockdown in de lente. In april zakte de indicator van het consumentenvertrouwen naar -22 punten.

Brexit

Voorts vragen beleggers zich af of er eindelijk meer duidelijkheid komt over de brexit. De onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de brexit hebben deze week weinig vooruitgang geboekt. Het was de bedoeling de gesprekken over onder meer de handelsrelaties en visserijrechten af te ronden met een compromis.

Een akkoord is dringend, want de overgangsperiode eindigt op 31 december en het Britse en Europees Parlement moeten vooraf een deal bekrachtigen. Het ontslag van de topadviseur van premier Boris Johnson heeft de onzekerheid doen toenemen.

Bekaert

Er staat ook bedrijfsnieuws op de agenda. Greenyard (dinsdag), Gimv (donderdag) en Retail Estates (vrijdag) publiceren halfjaarresultaten omdat zij een gebroken boekjaar hebben. Voorts presenteren onder meer Cofinimmo (donderdag) en Bekaert (vrijdag) kwartaalresultaten of een tradingupdate.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud