Waar beleggers deze week naar uitkijken

De vestiging van Bekaert in Aalter. ©Wouter Van Vooren/ID

Beleggers kijken uit naar het Amerikaanse jobrapport. En naar de resultaten van Bekaert.

1. Versnelt jobcreatie in VS?

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijks rapport over de arbeidsmarkt. Economen verwachten dat het aantal banen in februari met 133.000 is gestegen na een toename met 49.000 in januari. De werkloosheidsgraad steeg wellicht met 0,1 procentpunt naar 6,4 procent. Een mogelijke verklaring is dat sommige Amerikanen opnieuw op zoek gaan naar een job, omdat de economische vooruitzichten verbeteren. In januari hebben ruim 400.000 Amerikanen de beroepsbevolking verlaten.

2. Blijft Europese inflatie stijgen?

Eurostat publiceert dinsdag inflatiecijfers voor de eurozone. Economen verwachten dat de inflatie in februari stabiel bleef op 0,9 procent. De kerninflatie, zonder voeding en energie, daalde wellicht naar 1,1 procent, tegenover 1,4 procent. In januari steeg de inflatie fors door een combinatie van factoren. De tijdelijke Duitse btw-verlaging werd teruggedraaid, de indexkorf werd aangepast en olie werd duurder. De Europese Centrale Bank streeft naar een inflatie van ‘minder dan maar dicht bij 2 procent’.

3. Trekt Bekaert het positieve momentum door?

Woensdagmorgen komt Bekaert met jaarcijfers. KBC Securities verwacht een ‘indrukwekkend’ herstel van de bedrijfswinst (ebit) in de tweede helft van 2020 met 33 procent. Het beurshuis wijst op de positieve signalen van de auto- en bandenmarkt. De producent van staalkoord ter versterking van die banden heeft volgens KBC Securities in de tweede jaarhelft een ebitmarge gerealiseerd van 7,9 procent. Dat is boven de langetermijndoelstelling van Bekaert (7 procent). Het beurshuis denkt dan ook dat Bekaert die doelstelling wat zal omhoog trekken, mogelijk tijdens de analistendag van 10 maart exact een week na de cijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud