Waar beleggers deze week naar uitkijken

In China zijn de cinemazalen weer open, maar met respect voor de afstandsregels ©BELGAIMAGE

Het resultatenseizoen gaat in hogere versnelling, met de cijfers van Netflix in de VS en van Barco in eigen land.

1. Zet herstel Europese economie door?

Het onderzoeksbureau IHS Markit publiceert vrijdag zijn maandelijkse indicator van de economische groei in de eurozone. Economen voorspellen dat de PMI-indicator in april met 0,3 punt daalt naar 52,9 punten. In maart steeg de indicator voor het eerst in zes maanden boven 50 punten. Dat was een verrassing, omdat meerdere landen de lockdown hadden verlengd en/of verstrakt. Een score boven 50 punten wijst op een stijging van de activiteit. Economen verwachten de komende weken een versoepeling van de lockdowns en een economisch herstel. In het eerste
kwartaal is de Europese economie wellicht gekrompen.

2. Ziet Barco orderboekje verder groeien?

Woensdag legt Barco zijn palmares over het eerste kwartaal voor. De omzet kreeg ongetwijfeld een knauw, want in dezelfde periode vorig jaar waren de eerste twee maanden behalve in China coronavrij. In 2020 daalde de omzet 29 procent en eindigde de beeldprojectiegroep netto in het rood. Het is uitkijken naar het orderboek. In het vierde kwartaal waren de bestellingen 20 procent gestegen tegenover het derde kwartaal. Bij de jaarcijfers ging Barco uit van een stabiele omzet over het eerste halfjaar van 2021 en een halvering van de brutobedrijfswinstmarge naar 5 procent.

3. Hoe zijn de cijfers van Netflix?

Op Wall Street is het dinsdagavond uitkijken naar de resultaten van Netflix . Analisten verwachten een scherpe stijging van de winst en de omzet in het eerste kwartaal, met dank aan corona. Vorig jaar behaalde Netflix de kaap van 200 miljoen abonnees.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud