Waar beleggers deze week naar uitkijken

Jef Colruyt stelt dinsdagavond de jaarcijfers van de gelijknamige discounter. ©BELGA

Dinsdag zijn er jaarcijfers van zowel Colruyt als Greenyard. Woensdag is er de vergadering van de Federal Reserve.

1. Hint Federal Reserve op afbouw stimulus?

De Amerikaanse centrale bank (Fed) vergadert woensdag. Zal de Fed hinten op een vermindering van de obligatieaankopen over een zestal maanden? De Fed zal misschien de discussie over ‘tapering’ aanvatten, maar wellicht nog geen beslissing nemen. Het is ook uitkijken naar de communicatie over het geldbeleid op langere termijn. Het is mogelijk dat de Fed een eerste renteverhoging in 2023 in het vooruitzicht stelt. Tot nu was de boodschap dat het nulrentebeleid minstens tot eind 2023 wordt voortgezet.

2. Ziet Colruyt de winstmarge stijgen?

Colruyt publiceert dinsdagavond cijfers voor het boekjaar dat eind maart werd afgesloten. ING gaat uit van een omzetstijging met 5,8 procent tot 10,1 miljard euro en een brutobedrijfswinstmarge (ebitda) van 8,6 procent. Dat zou een margeverbetering zijn met 19 basispunten. ‘Enerzijds stijgt de concurrentie van Albert Heijn. Anderzijds doen Delhaize, Carrefour, Match en Makro niet mee aan het prijsgevecht, en Jumbo is nog te klein. Wij denken dat dat hogere marges heeft mogelijk gemaakt’, zegt analist Hans D’Haese.

3. Hoe zijn de jaarcijfers van Greenyard?

Dinsdagochtend publiceert Greenyard cijfers. In april trok de groenteverwerker de verwachte brutobedrijfswinst (ebitda) voor het boekjaar voor de tweede keer op naar 116 à 117 miljoen euro. De nettoschulden zouden onder drie keer de ebitda moeten uitkomen. In maart stapte Marc Coucke in het kapitaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud