Advertentie

Waar beleggers vandaag naar kijken

Een vestiging van de supermarktreus Walmart ©© Jeff Greenberg

De temperatuur van de Amerikaanse economie wordt opnieuw genomen.

Vandaag kijken beleggers vooral uit naar nieuws over de Amerikaanse economie. Het belangrijkste cijfer is dat van het consumentenvertrouwen. Om 15 uur weten we hoe de Amerikaanse consument denkt over de stand van de economie. Economen gaan ervan uit dat het vertrouwen ten opzichte van februari iets is gestegen.

Daarnaast komen er cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Zo weten we om 13.30 uur het aantal in aanbouw genomen woningen en het aantal bouwvergunningen over de maand februari. Een half uur later (14 uur) weten we ook hoe de huizenprijzen zich ontwikkelden in januari. Economen rekenen op een kleine toename van de prijzen.

De Amerikaanse huizenmarkt lijkt de jongste maanden wat af te koelen. Dit gebeurt na een scherpe rally in de voorbije zes jaar, waarbij de waarde van de gemiddelde Amerikaanse woning met meer dan 50 procent de lucht in ging. De huizenmarkt werd aangestuwd door een historisch lage rente en een boomende economie.

Hoewel de economische cijfers uit VS zijn over het algemeen beter zijn dan die van het kwakkelende Europa, beginnen er ook gaatjes te komen in het Amerikaanse groeiverhaal. Zo kwam de Amerikaanse banenmotor in februari al bijna tot stilstand. In die maand werden er slechts 20.000 banen gecreëerd, terwijl economen op 180.000 banen rekenden. Ook de detailhandelsverkopen zijn zwak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud