Advertentie

Waar beleggers vandaag naar uitkijken

Het gebouw van de Nationale Bank in de schaduw van de Sint-Michielskathedraal. ©SASKIA VANDERSTICHELE

In Brussel komen woensdag vijf bedrijven met jaarresultaten. De meeste aandacht gaat naar de Nationale Bank van België.

De Nationale Bank publiceert nabeurs haar jaarresultaten. Haar rente-inkomen is wellicht toegenomen dankzij de rentestijging in de Verenigde Staten en de aankoop van obligaties voor het stimulusprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB).

Het dividend van de Nationale Bank is niet afhankelijk van de winst, maar van de opbrengst van de statutaire portefeuille. Dat is een beleggingsportefeuille van 6 miljard euro die vooral obligaties omvat. Het procentueel rendement van die portefeuille daalt, omdat vervallende obligaties worden vervangen door nieuwe obligaties met een lagere coupon. Maar de omvang van de portefeuille groeit omdat de Nationale Bank de helft van haar winst reserveert.

Andere op Euronext Brussel noterende bedrijven die de boeken openen, zijn het Waalse biotechbedrijf Celyad, de uitbater van het Belgische aardgasnetwerk Fluxys Belgium, de druksoftwarespecialist Global Graphics en het Israëlische technologiebedrijf Payton Planar.

We kijken ook uit naar de koersreactie van Kinepolis . De Belgische Mededingingsautoriteit legt de bioscoopgroep strengere voorwaarden op om in ons land te kunnen uitbreiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud