Waar beleggers deze week naar uitkijken

Kan CEO Carlos Brito van AB InBev de lage verwachtingen overtreffen? ©BELGA

Houd u klaar voor de Belgische resultatenpiek. Vrijdag loopt het bod van Sioen af.

1. Wat zegt Jerome Powell in het Congres?

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), presenteert dinsdag het halfjaarlijks rapport over monetair beleid in de Senaat. Hij kan iets optimistischer zijn dan na de bestuursvergadering van eind januari, omdat de recente cijfers over de kleinhandelsomzet en industriële productie beter waren dan verwacht en de vaccinatie tegen het coronavirus versnelt. Maar Powell zal wellicht ook onderstrepen dat voorzichtigheid geboden is en dat de economie nog altijd ondersteuning nodig heeft. Een hint over een afbouw van de stimulus zou wellicht de langetermijnrente flink doen stijgen en dat wil de Fed voorkomen.

2. Hoe verloopt de Belgische resultatenpiek?

Wie Belgische aandelen in portefeuille heeft, moet volgende week niet te ver weglopen. Woensdag begint een pittige driedaagse met een lawine aan jaarcijfers. Of wat dacht u van Aedifica, Ageas, Ontex en Solvay op woensdag, AB InBev , Kinepolis en UCB op donderdag en Ackermans & van Haaren, CFE en Proximus op vrijdag? En dan vermelden we nog een pak smallcaps niet, zoals Biocartis en EVS (beide op donderdag) en Recticel vrijdag. Op basis van het recente koersverloop ligt vooral veel druk op nieuwkomer Esther Berrozpe van Ontex, Carlos Brito van AB InBev, Eddy Duquenne van Kinepolis en Guillaume Boutin van Proximus. Kunnen ze de lage verwachtingen overtreffen?

3. Slaagt het bod van Sioen?

Vrijdag loopt het bod af van de familie Sioen op het aandeel Sioen . Na gemor bij kleine beleggers en fondsbeheerders heeft de familie de biedprijs van 23 naar 27 euro verhoogd. Wie al eerder zijn stukken ingeleverd had, ontvangt ook de hogere prijs op de betaaldatum van 9 maart. Vanaf 10 maart wordt het bod verplicht heropend als de familie op dat moment minstens 90 procent van de aandelen heeft. Als ze onder die grens zit, kan ze het bod vrijwillig heropenen. De meeste analisten vonden 23 euro te karig en reageerden tevreden op de hogere prijs, zonder het een vette vis te noemen. De kansen op een geslaagd bod zijn alleszins fors gestegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud