Advertentie
Advertentie

Waar beleggers deze week naar uitkijken

Johan Thijs is al sinds 2012 CEO van KBC. ©BELGA

Donderdag geeft zowel KBC als Bpost halfjaarcijfers vrij. Vrijdag is er het Amerikaanse jobrapport.

1. Versnelt jobcreatie in VS?

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid publiceert vrijdag zijn maandelijks rapport over de arbeidsmarkt. Economen verwachten dat het aantal banen in juli met 900.000 is toegenomen, tegenover 850.000 in juni. De werkloosheidsgraad daalde wellicht met 0,2 procentpunt naar 5,7 procent. Er zijn zeer veel vacatures, maar bedrijven hebben moeite om geschikt personeel te vinden. Het aanbod van arbeidskrachten is gedaald sinds het begin van de pandemie.

2. Klopt KBC de prognoses?

Zoals wel vaker ligt het zwaartepunt van de resultatenweek op donderdag, met onder meer Bpost, KBC, Fagron en Galapagos. Analisten verwachten voor KBC in het tweede kwartaal 739 miljoen euro winst, leren de consensuscijfers die de bank op haar website verzamelt. ‘Wij denken dat KBC over de lat zal springen’, zegt Deutsche Bank-analist Benjamin Goy. ‘We verwachten een stijging van de commissie-inkomsten met 15 procent en mogelijk een verhoging van de prognose voor de rente-inkomsten over 2021.’

3. Hoe is het eerste rapport van de nieuwe Bpost-CEO?

Ook Bpost publiceerde afgelopen week de consensuscijfers op zijn website. Analisten verwachten voor het tweede kwartaal een omzet van 1,04 miljard euro en een bedrijfswinst (ebit) van 94 miljoen euro. Het zijn de eerste cijfers van Dirk Tirez als nieuwe, formeel benoemde CEO. De cijfers verschijnen donderdag nabeurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud