Advertentie

Waar beleggers deze week naar uitkijken

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. ©REUTERS

De muziekgroep UMG trekt dinsdag naar de beurs van Amsterdam. Een dag later buigt de Amerikaanse centrale bank zich over de rente.

1. Kondigt Fed afbouw stimulus aan?

De Amerikaanse centrale bank (Fed) vergadert woensdag over een mogelijke vermindering van haar obligatieaankopen. Economen verwachten dat de Fed nog geen beslissing neemt. Ze merken op dat de jobcreatie in augustus sterk vertraagde door de opmars van de deltavariant van het coronavirus. Economen verwachten dat de Fed na de volgende vergadering, op 3 november, aankondigt dat ze vanaf december haar obligatieaankopen zal verminderen.

2. Vertraagt groei Europese economie?

Het onderzoeksbureau IHS Markit publiceert donderdag zijn maandelijkse indicator van de economische groei in de eurozone. Economen verwachten dat de PMI-indicator in september met 0,5 punt daalt naar 58,5 punten. Een score boven 50 punten wijst op een toename van de activiteit in de privésector. De PMI-indicator bereikte in juli het hoogste peil in 15 jaar, omdat toen de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus duidelijk werden versoepeld.

3. Krijgt UMG een warm beursonthaal?

De beurs van Amsterdam verwelkomt dinsdag een mastodont: de grootste muziekmaatschappij ter wereld Universal Music Group, kortweg UMG. Er is geen intekenprijs want de beursgang gebeurt via een uitkering van UMG-aandelen aan Vivendi-aandeelhouders. Die uitkering is vanaf dinsdag een feit. Er is een zware belasting op die uitkering, dus beleggers verkopen het best uiterlijk maandag hun aandelen Vivendi .

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud