Advertentie

Waar beleggers deze week naar uitkijken

De oude (Carlos Brito) en de nieuwe CEO (Michel Doukeris) van AB InBev. Analisten leggen de lat niet al te hoog. ©BELGAIMAGE

We krijgen donderdag niet alleen de drukste resultatendag van de herfst, er is dan ook ECB-meeting en de beursgang van Volvo Cars.

1. Hoe verloopt de drukste cijferdag van de herfst?


Omcirkel donderdag in de agenda want een pak bedrijven komen met cijfers. Voorbeurs zijn dat onder meer Ontex, Kinepolis, Telenet, Solvay, Argenx en Exmar. S’avonds krijgen we nog cijfers van Apple en Amazon. En dan hebben we het nog niet gehad over het grootste Belgische aandeel AB InBev , waarvan we de cijfers donderdag om 7 uur verwachten. De analisten leggen de lat na een weinig begeesterend tweedekwartaalrapport  en na de onrust over kosteninflatie bepaald niet hoog. Gemiddeld rekenen analisten over het zomerkwartaal op nagenoeg stabiele biervolumes (-0,1%). De omzet zou nog 4 procent stijgen, maar door de kosteninflatie zou de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) 2 procent krimpen.

2. Hoe verloopt de grootste Zweedse IPO in 20 jaar?

Telia trok in 2000 in volle telecomhype naar de beurs en haalde er liefst 8 miljard mee op. Donderdag tekent Volvo Cars met 2,5 miljard euro voor de grootste Zweedse beursgang in 21 jaar. Geld dat Volvo wil gebruiken voor zijn ambities in electrische wagens. Al in 2030 wil Volvo volledig electrisch zijn. Het aandeelhouderschap van het Chinese Geely zakt na de beursgang tot 78 procent. Geely doet alles voor een succesvol verloop: het ruilde na enkele wenken op de roadshow zijn A-aandelen met meervoudig stemrecht om in B-aandelen met enkelvoudig stemrecht. 2,5 miljard euro

3. Hoe bezorgd is ECB over inflatie?

De Europese Centrale Bank (ECB) zal donderdag wellicht geen nieuwe maatregelen aankondigen, omdat ze pas in december beslist of ze haar pandemieprogramma van obligatieaankopen verlengt. Daarom kijken beleggers vooral uit naar commentaren van voorzitster Christine Lagarde over de economie. De inflatie is sinds de vorige vergadering meer gestegen dan verwacht en zal wellicht langer dan verwacht hoog blijven. Tot dusver signaleerde de ECB dat ze zich niet veel zorgen maakt, omdat de inflatie volgens haar vooral tijdelijke factoren weerspiegelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud