Waar u vandaag naar uit moet kijken: Immobel

Vandaag presenteert Immobel zijn resultaten. ©Immobel | Eden

Vandaag zien we hoe hard Immobel dit halfjaar gegroeid is. AB InBev geeft een persconferentie.

Dinsdag nabeurs komt Immobel, na de Nationale Bank het oudste aandeel op de Brusselse beurs, met zijn halfjaarcijfers. 

Er is door de jaren heen wel wat veranderd in die resultaten, want vroeger waren ze erg wispelturig. De winst of het verlies hing vaak af van de timing waarop grote kantoorprojecten een koper vonden. Dat veranderde toen de onderneming fuseerde met de vastgoedgroep van Marnix de Galle, Allfin. Dat laatste bedrijf was meer actief in kleinschaliger projecten en woningen, zodat de samenkomst leidde tot een standvastiger aandeel. 

De grotere stabiliteit in de resultaten ging niet ten koste van de groei, want de groep maakte een indrukwekkende expansie. Immobel zag de omzet tussen 2015 en 2018 van 103 miljoen naar 371 miljoen euro gaan. De nettowinst klom van 0,7 miljoen naar 56,8 miljoen euro en de beurskapitalisatie ging meer dan drie keer over de kop: van 174 naar 590 miljoen euro. Dit jaar is daar nog eens 12,5 procent bijgekomen, waardoor het nu een marktwaarde van 664 miljoen euro heeft. 

Verder is de grootste projectontwikkelaar van België inmiddels in meer landen actief, zoals Duitsland en vooral Frankrijk via Nafylian. Deze Franse dochter is inmiddels volledig overgenomen. Immobel belooft voor de komende drie jaar mooie cijfers, aangedreven door een sterke pijplijn en een omvangrijke grondbank. 

Ook is het uitkijken naar een signaal over het dividend. Dat kan door de sterke groei van het bedrijf opnieuw met een tiende stijgen.

Philip Lane

Een ander belangrijk evenement is een toespraak van hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank (ECB) in Luxemburg. De hoop is dat de econoom verdere hints gaat geven over het toekomstige beleid van de monetaire autoriteit.

Gisteren gaf Lane al een toespraak in Londen. Daar zei hij dat de centrale bank klaarstaat met meer monetaire stimulus wanneer de Europese economie verder afdwaalt. 

Vorige week verlaagde de ECB de rente met 10 basispunten naar -0,5 procent. Daarnaast kondigde het een herstart van het opkoopprogramma voor obligaties aan ter grootte van 20 miljard euro per maand. 

De eensgezindheid binnen de centrale bank over het te voeren beleid lijkt steeds verder af te brokkelen. Vorige week kwam de Nederlandse ECB-bestuurder Klaas Knot in het nieuws omdat hij ongekend harde kritiek uitte op het stimulusplan van de monetaire autoriteit. 

AB InBev

Naast de resultaten van Immobel en de toespraak van Philip Lane is het ook uitkijken naar AB InBev. Het bierconcern geeft dinsdag tijdens een persconferentie in Hongkong meer uitleg over de beursgang van zijn Aziatische activiteiten. Het is de bedoeling dat Budweiser Brewing Co APAC tegen eind september op de beurs staat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud