Advertentie

Waar u volgende week naar uit moet kijken

Een desolaat shoppingcenter in Bergen. De dienstensector is zwaar getroffen door de tweede lockdown. ©Photo News

Beleggers houden de groei van de Europese economie in de gaten. CFE en Ackermans & van Haaren komen maandag met een tradingupdate.

1. Krimpt Europese economie fors?

Het onderzoeksbureau IHS Markit publiceert maandag zijn maandelijkse indicator van de economische groei in de eurozone. Economen verwachten dat de PMI-indicator in november met 4,6 punten zakt naar 45,4 punten. Een score onder 50 punten wijst op een daling van de economische activiteit in de privésector, en omgekeerd.

De activiteit van de dienstensector daalt fors omdat de horeca en niet-voedingswinkels zwaar worden getroffen door de tweede lockdown. De activiteit van de industrie blijft stijgen. De Duitse economie, waarin de industrie een relatief groot gewicht heeft, blijft lichtjes groeien. De Franse economie krimpt sterk.

2. Handhaaft CFE zijn vooruitzichten?

De Brusselse bouwgroep CFE, het moederbedrijf van de baggeraar DEME, komt maandagmorgen met een tradingupdate. In het eerste halfjaar hakte de coronapandemie zwaar in de resultaten: een vijfde minder omzet, 80 procent minder nettowinst. DEME bleef mooi rendabel, maar Contracting (de bouwactiviteiten) zag het verlies fors oplopen.

Voor het hele jaar voorspelde CFE eind augustus een positief resultaat voor zijn drie bedrijfstakken. Daar was wel als voorwaarde aan gekoppeld dat de pandemie niet opnieuw mocht verslechteren. Wat duidelijk gebeurd is. Het is dus afwachten of - en in welke zin - CFE zijn prognose aanpast.

CFE is voor 61,9 procent in handen van de Antwerpse investeringsgroep Ackermans & van Haaren, die maandag eveneens een tussentijdse verklaring uitstuurt.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud